Συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ στο Συνέδριο Μικροβιολογίας Νερού στη Νάξο

Πλούσιο θεματολογικά το παγκόσμιο συνέδριο μικροβιολογίας νερού που έγινε στη Νάξο από 31/5 έως 5/6 όπου συμμετείχε και η ΔΕΥΑΤ.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στην ποιότητα των υδάτων παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελληνική επικράτεια. Δόθηκε έμφαση στις ασθένειες που προέρχονται από μολυσμένα ύδατα, στην επεξεργασία και απολύμανση του πόσιμου νερού. Έγινε αναφορά στον τουρισμό στα νερά αναψυχής και στην δημόσια υγεία. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην ορθολογική χρήση του νερού,ενώ τονίστηκαν σημαντικά, οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην ποιότητα των υδάτων.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Αθηνών και την διεθνή οργάνωση νερού (IWA) με συμμετοχή περισσοτέρων από 50 χωρών. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η Coca-Cola, η ΚΕΔΚΕ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Σημαντική προσωπικότητα του συνεδρίου υπήρξε η Κα Μ.Παπαπετροπούλου, Ιατρός Μικροβιολόγος, η οποία έχει προσφέρει παρά πολλλά στην μικροβιολογία του νερού και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά της αυτή. Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος όπου συζητήθηκαν θέματα για το περιβάλλον, το νερό και την επαναχρησιμοποίησή του.

e-services